Składniki:
deser
banan
pomarańcza
ok. 10 biszkoptów
syrop malinowy (lub do wyboru własnego)
5 g kandyzowanej skórki pomarańczy
kostka czekolady
sok
pomarańcza
Wykonanie:
1. Porządnie myjemy bana oraz pomarańczę. Następnie po kilka biszkoptów wkładamy do woreczka i tłuczkiem rozbijamy je na małe kawałki bądź miazgę (można również rękoma połamać/rozgnieść biszkopty, to już wedle uznania). Rozbite okruszki wsypujemy do miseczki.
2. Obieramy i kroimy na plasterki banana. Układamy w krąg lub inny wzorek na okruszkach po czym polewany syropem. Później posypujemy szczyptą karmelizowanej skórki pomarańczy. Na desce kroimy (polecam też zetrzeć, ale ja nie chciałam zużywać dużej ilości garów :)) kostkę czekolady, którą następnie zsypujemy na deser. Gotowe!
3. Sok wykonamy prostymi czynnościami: kroimy pomarańczę na pół, po czym wyciskarka zrobi już swoje :)


Mmm... pychotka ;3
OdpowiedzUsuńWygląda b.smacznie! ;)
OdpowiedzUsuńWiem że to spam, ale zapraszam na losowanie: http://juliabloger.blogspot.com/2013/01/losowanie-z-okazji-100-obserwatorow.html To dla mnie ważne! ;)
OdpowiedzUsuńp.s. Mmmmmm... ;)
Mmmmmmm :) pyszności!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, świetny blog i zapraszam do siebie! :)